Studere på nettet

Den teknologiske alderen har omfavnet oss og gitt oss muligheten til å gjøre akkurat det vi vil. Vi har så mange muligheter at man har vanskeligheter med å holde hodet over vann! Når man er ferdig med videregående skole, åpnes en ny dør av muligheter – man kan nå velge studieretning; hvem man skal bli – velge hvor man vil ende opp i livet.

Selvsagt er det mange som velger å studere i en viss retning, for deretter å angre på valget sitt. Tusenvis av studenter velger da å ta seg et friår for å utforske seg selv og sine ønsker for fremtiden. Men når man endelig er klar for å fortsette utdanningen sin, vil man kanskje ikke si opp jobben? Det er jo vanskelig å gå tilbake til studentlivet når man først har dyppet tærne i det voksne livet! Derfor velger mange å studere på nett, altså å ta et kurs eller et helt studie rett fra stua.

Tusenvis av universitet fra verden rundt tilbyr studier på nett – så lenge man er strukturert nok til å kunne sette seg ned noen timer om dagen og lese pensum, bør det ikke være et problem å studere uten å måtte besøke skolen. Alt gjøres på Internett – du har kontakt med lærerne via chatteprogram, og alt i alt kan en studie på nettet vise seg å være langt mer personlig enn man tror. Studier på nett er særlig populære for de av oss som allerede har en høyere utdanning, men kanskje vil bytte spesialitet eller utforske andre sider av oss selv. På to-tre år kan man få en bachelorgrad, og begynne søket etter drømmejobben.