Internett – et bra sted å søke informasjon

Spør man en moderne student om hvem som har hjulpet ham eller henne med pensumet, vil wikipedia være blant de mest brukte svarene. Hvor ofte tar dagens studenter frem bøkene sine i det hele tatt? Ja, hva er egentlig vitsen med å bære rundt på bøker, når de alle får plass på en bærbar datamaskin?

Internett er verdens største informasjonskilde, og det stopper ikke der – nettet er i stadig utvikling, og vil fortsette sin “invasjon” av planeten vi bor på. Uansett hva man søker etter, kan man finne det på Internett. Man kan faktisk si med ganske stor sannsynlighet at det som ikke finnes på Internett, “eksisterer” ikke i det hele tatt. Har du et spørsmål i hodet som har plaget deg over en lang periode, er det bare å skrive det inn på søkemotoren på nett. Få sekunder etter har du nok svaret foran deg.

Internett har gitt oss nye muligheter, nye horisonter. Det er som et gigantisk bibliotek, der mennesker ikke bare kan grave etter informasjon og lese seg opp på interessante temaer, men også sosialisere med hverandre og skaffe seg venner. Ikke nok med at det er millioner av bøker på nettet, det er også utallige videoer man kan titte på – dokumentarer som kan gi deg et helt nytt syn på ethvert tema! Hvor hadde menneskeheten vært uten internett?

Kan du huske at folk pleide å skrive brev til hverandre? Banke på døren for å spørre om kameraten var hjemme? Gå til det tørre, varme biblioteket hver gang man skulle finne ut om man hadde rett i diskusjonen på jobben? Internett har gitt oss en helt ny plattform, en helt ny måte å grave etter informasjon. Man kan sitte på wikipedia i det uendelige, og klikke seg gjennom lange artikler om alt mellom himmel og jord.